Processie Rups bestrijden?

Hoe herken je de processierups

De kleine rupsen zijn oranje van kleur vanaf eind april, als ze uit hun overwinterde eitjes komen. Na de 3de vervelling krijgt de rups donkere brandharen, waardoor ze grauw en grijs uitzien met lichtgekleurde zijden. Een volgroeide processierups is +- 3,5 centimeter lang. De rupsen kunnen wel 6 keer vervellen totdat ze zich in de cocon verpoppen. Na het verpoppen verschijnen de eikenprocessierupsvlinders. Deze leggen dan weer tegen het eind van de zomer eitjes in de toppen van Eiken.

Processierups schade

Pas op: raak deze rupsen niet aan met de hand
De brandharen vormen een gevaar voor de gezondheid van de mens. De haren zijn 0,2 tot 0,3 millimeter lang, en bevat ongeveer 700.000 kleine brandhaartjes.  Direct na contact met brandharen ontstaat er een rode pijnlijke huiduitslag met jeuk. Kenmerken zijn; bultjes, pukkeltjes of vochtgevulde blaasjes die kunnen ontsteken. Naast de persoonlijke overlast vreet de rups aan de eikenbomen waardoor de eik ook te lijden heeft aan deze rups.

Verwijderen van Processierups schade

Naast andere diensten zijn wij ook gespecialiseerd in het bestrijden van Processierups bij jou in de regio Elspeet en omstreken! Neem via de telefoon of mail contact met ons op en wij komen gelijk in actie.


Ongedierte bestrijden of verdelgen?

Heeft u snel hulp nodig bij het verdelgen of bestrijden van uw ongedierte? Neem dan contact met ons op. U kunt het onderstaande formulier invullen, maar u kunt ons ook direct bellen: +316 2313 1609 of +316 4633 4034

 

wij verwerken de gegevens vertrouwelijk