Bijen bestrijden

Wij verwijderen snel en veilig nesten van bijenhetteam

De aanwezigheid van een bijennest of een kolonie bijen kan tot veel overlast leiden. Ongediertebestrijding Roskam is geen voorstander van bijen bestrijden, omdat bijen een belangrijke functie in ons ecosysteem hebben. Ze dragen in grote mate bij aan de verstuiving van bloemen en planten.

Bestrijding van bijen

In sommige en uitzonderlijke situaties kan besloten worden om bijen en bijennesten te verwijderen. Bijvoorbeeld bij extreme overlast, indien een kleuterschool of bejaardetehuis in de omgeving is of bij een bijenallergie. Ongediertebestrijding Roskam kan dan besluiten om bijen te bestrijden.

Voorkomende bijen

Honingbij

De honingbij is bruin, het achterlijf is donker met bruine haarbanden. De bij die wij zien zijn de werksters, ca 12 mm, de darren ca 15 mm en de koningin ca 18mm lang. Voedsel bestaat uit stuifmeel en nectar van bloemen en water. Bijen hebben we hard nodig bij de bestuiving van al onze planten, fruitbomen en cultuurgewassen.

Metselbij

De metselbij is de eerste bij die we in het voorjaar zien, op zoek naar een geschikte plek om de eitjes neer te leggen. De naam heeft deze bij te danken omdat hij veel eitjes afzet in het metselwerk van een huis. Deze gaatjes waar de eitjes ingelegd worden sluit de bij zelf af.


Ongedierte bestrijden of verdelgen?

Heeft u snel hulp nodig bij het verdelgen of bestrijden van uw ongedierte? Neem dan contact met ons op. U kunt het onderstaande formulier invullen, maar u kunt ons ook direct bellen: +316 2313 1609 of +316 4633 4034

 

wij verwerken de gegevens vertrouwelijk