Hommels bestrijden

Wij verwijderen snel en veilig nesten van hommelshetteam

Heeft u last van hommels? Misschien is bestrijding van hommels niet eens noodzakelijk. Hommels doen namelijk niets kwaad; ze kunnen niet steken. Daarentegen leveren hommels wel een hele belangrijke bijdrage voor onze leefomgeving. Ze bestuiven bloemen en gewassen.

Wat zijn hommels?

De hommel wordt ongeveer 13mm lang en is van lichaamsvorm gedrongen en stevig. Wij kennen in Nederland 6 soorten hommels, waaronder de steen- en de aardhommel. De steenhommel groeit uit tot ongeveer 300 exemplaren. De aardhommel groeit uit tot ongeveer 600 exemplaren. De hommels leveren een belangrijke bijdrage in de bestuiving.

Toch hommels bestrijden?

Hommels bestrijden geniet niet onze voorkeur. Maar bij ernstige overlast, bijvoorbeeld in de buurt van kleuterscholen of bejaardentehuizen óf in geval van allergie, kan besloten worden om hommels te bestrijden.


Ongedierte bestrijden of verdelgen?

Heeft u snel hulp nodig bij het verdelgen of bestrijden van uw ongedierte? Neem dan contact met ons op. U kunt het onderstaande formulier invullen, maar u kunt ons ook direct bellen: +316 2313 1609 of +316 4633 4034

 

wij verwerken de gegevens vertrouwelijk