Steenmarter bestrijden

Last van steenmarters in uw omgeving?hetteam

Heeft u last van steenmarters? Zorg dan dat u snel professionele ongediertebestrijding inschakelt. Steenmarters kunnen voor grote schade zorgen. Maak direct een afspraak met Ongediertebestrijding Roskam en wij komen graag bij u langs om u van de steenmarter af te helpen.

Bestrijding steenmarter

Ongediertebestrijding Roskam heeft ruime ervaring met het bestrijden van steenmarters en heeft hiervoor speciale cursussen gevolgd om steenmarters blijvend te weren. Wij komen bij u langs en leggen u het graag uit.

Wat is een steenmarter?

De steenmarter heeft ongeveer het formaat van een slanke kat. De vacht van de steenmarter is asgrauw tot grijsbruin met een (grijs)witte ondervacht. De bef is wit of roomachtig en loopt door tot op de poten. Afmetingen van de steenmarter: lengte kop-romp: mannetje 40-52 cm., vrouwtje 37-48 cm.
 

Leefwijze:
De steenmarter is een nachtdier dat van zonsondergang tot zonsopgang actief is. Per nacht kan een steenmarter wel 10-15 km afleggen, maar meestal legt een mannetje 5 km af en een vrouwtje 3 km. De steenmarter eet zowel plantaardig als dierlijk voedsel.

Territorium en verblijfplaats:
Zowel het mannetje als het vrouwtje van de steenmarter heeft een eigen territorium. Het territorium van een mannetje overlapt dat van meerdere vrouwtjes. De grootte hangt af van de kwaliteit van het gebied waar hij leeft. In Nederland bedraagt de grootte 80-700 hectare. De steenmarter heeft meerdere verblijfplaatsen en gebruikt deze afhankelijk van het voedsel aanbod.

 


Voortplanting en leeftijd:
De paartijd (ook wel rans tijd genoemd) van de steenmarter, loopt van juni tot augustus. Na een verlengde draagtijd, worden in maart of april 1-4 jongen geboren In de nazomer zoeken de jongen een eigen territorium.

 

Wat voor schade veroorzaakt een steenmarter?

De steenmarter is in staat om grote vernielingen en schade aan te richten. Onder andere wordt deze schade veroorzaakt in auto's en huizen. Leidingwerk in auto's en isolatiemateriaal in huizen worden vernield. Steenmarters kunnen ook lawaai maken en kunnen leiden tot slapeloze nachten.

Steenmarter overlast

Beheersing steenmarters

Op de onderstaande foto's ziet u hoe de steenmarter via de schutting, dakgoot in de spouwmuur zijn weg in de woning vind. Wij hebben een uitloop van gaas gemaakt dat de steenmarter wel naar buiten, maar niet meer naar binnen kan. Ook ziet u hoe de isolatie is weggevreten om binnen te komen.

De schutting Via de schutting naar de dakgoot De dakgoot
Ingang naar de spouwmuur Weggevreten isolatiemateriaal Een uitloop van gaas

Ongedierte bestrijden of verdelgen?

Heeft u snel hulp nodig bij het verdelgen of bestrijden van uw ongedierte? Neem dan contact met ons op. U kunt het onderstaande formulier invullen, maar u kunt ons ook direct bellen: +316 2313 1609 of +316 4633 4034

 

wij verwerken de gegevens vertrouwelijk